Znaté brousky a ocílky? Jaké je jejich využití v domácnosti?

Pokud to s vařením a se svým nožem myslíte opravdu vážně, bez brousku nebo ocílky se rozhodně neobejdete. Tupý nůž je v kuchyni k ničemu. Naučit se brousit svůj nůž je přitom překvapivě levným, jednoduchým a účinným řešením, jak mít své náčiní neustále ostré. Tak proč jej lidé více nevyužívají? Ať už je důvodem nedůvěra, strach nebo nechuť, rozhodně je s moderními brousky „nebrousit“ škoda. Pokračování článku

Pět chytrých kroků při výběru odsavače par

Kuchyň bez digestoře je jako hrnec bez dobře padnoucí poklice. Kvalitní odsavač par totiž eliminuje veškeré nepříjemné výpary a pachy při vaření a zároveň předchází tvorbě plísní. Existuje však nespočet různých druhů, které se mezi sebou značně liší. Poradíme vám, jak vybrat tu správnou digestoř na míru šitou vašemu kulinářskému koutu. Pokračování článku

Bytové studio

Ideální bytové studio po vás nebude chtít vlastní řemeslníky

Pokud jste někdy navštívili designérské, interiérové nebo třeba kuchyňské studio ve svém okolí, pravděpodobně vás nepříjemně překvapilo zjištění, že si budete muset většinu pomocných prací obstarat sami. Bourání? Rozvody vody? Obkladačky? To my přece neděláme… Pokračování článku

Granitové dřezy reflektují poptávku po větší barevné variabilitě

Kuchyň bez dřezu si prakticky nedovedeme představit. Slouží nám nejenom jako cenný pomocník při nezbytné hygieně, ale také jako místo pro přípravu jídla nebo odkladiště momentálně nepotřebného špinavého nádobí. Všechny tyto činnosti mohou na jeho povrchu zanechat stopy. Ne však při správně zvoleném materiálu. A jak vybrat takový, který by zároveň vyhovoval našim vysokým estetickým požadavkům? Pokračování článku