Vyplatí se používat kuchyňské keramické nože?

Možžná jste si v poslední době všimli reklamy na keramické nožže, které se staly v poslední době velice oblíbeným nástrojem, který by neměl chybět v každé kuchyni. Čím to ale, že se tyto nožže staly tak oblíbené? Odpověď je velice jednoduchá, je to především díky jedinečným vlastnostem keramických nožů, a to především jejich ostří. Keramické nožže se vyrábějí z keramicko-zirkoniové sloučeniny, která je tvrdší než diamant. Keramické nožže se tak prakticky nikdy neztupí.

Vyplatí se kuchyňské keramické nože?

Možžná jste si v poslední době všimli reklamy na keramické nožže, které se staly v poslední době velice oblíbeným nástrojem, který by neměl chybět v každé kuchyni. Čím to ale, žže se tyto nožže staly tak oblíbené? Odpověď je velice jednoduchá, je to především díky jedinečným vlastnostem keramických nožů, a to především jejich ostří. Keramické nože se vyrábějí z keramicko-zirkoniové sloučeniny, která je tvrdší než diamant. Keramické nožže se tak prakticky nikdy neztupí.

Jejich tvrdé a bíle ostří je dokonale hladké a má nelepivý povrch, také krájení problémových potravin, jako je například ovoce a zelenina, se s tímto keramickým nožem stává hračkou. Další výhodou je, žže keramické nožže jsou díky materiálu vyvinutém při kosmickém výzkumu dokonale lehké. Nože se tak mohou pyšnit extrémní ostrostí, nenáročností a dlouhou žživotností keramické čepele.

Zajímavý článek:  Granitové dřezy reflektují poptávku po větší barevné variabilitě

Keramické nože nemusíte brousit

Keramické nože nemusíte brousit po mnoho let žkaždodenního používání – keramický nůžž se neztupí, avšak je třeba dát si pozor, aby Vám nůž neupadl na zem nebo jste jej neskladovali s kovovými noži, aby nedošlo k poškození čepele vyštípnutím. Pokud se tak stane, není nic ztraceno, keramický nůžž lze opět vybrousit, ovšem tuto činnost přenechejte raději kvalifikovaným odborníkům. Vzhledem k extrémní tvrdosti a křehkosti se keramický nůž brousí diamanty a samotné broušení je velice náročné, protožže dochází ke tření dvou podobně tvrdých materiálů. Proto je lépe od začátku s keramickými noži zacházet šetrně.

Vždy čerstvé potraviny

Jako další výhody keramického nožže se dále uvádí skutečnost, žže při řezání keramickým ostřím nedochází k vytváření statické elektřiny a nůž je tak šetrný k vitamínům a výživných látkách obsažených  ovoci a zelenině. Krájené potraviny tak nejenž že zůstanou déle čerstvé, ale jsou i zdravější a chutnější.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *