Vyplatí se používat kuchyňské keramické nože?

Možžná jste si v poslední době všimli reklamy na keramické nožže, které se staly v poslední době velice oblíbeným nástrojem, který by neměl chybět v každé kuchyni. Čím to ale, že se tyto nožže staly tak oblíbené? Odpověď je velice jednoduchá, je to především díky jedinečným vlastnostem keramických nožů, a to především jejich ostří. Keramické nožže se vyrábějí z keramicko-zirkoniové sloučeniny, která je tvrdší než diamant. Keramické nožže se tak prakticky nikdy neztupí. Pokračování článku

Znaté brousky a ocílky? Jaké je jejich využití v domácnosti?

Pokud to s vařením a se svým nožem myslíte opravdu vážně, bez brousku nebo ocílky se rozhodně neobejdete. Tupý nůž je v kuchyni k ničemu. Naučit se brousit svůj nůž je přitom překvapivě levným, jednoduchým a účinným řešením, jak mít své náčiní neustále ostré. Tak proč jej lidé více nevyužívají? Ať už je důvodem nedůvěra, strach nebo nechuť, rozhodně je s moderními brousky „nebrousit“ škoda. Pokračování článku